Hrášková polievka

Hrášková polievkaSuroviny:

  • 1 lyžička kokosového oleja
  • 2 stredne veľké póry
  • 1 strúčik cesnaku, rozpučený
  • 2 hrnčeky zeleninového bujónu 
  • 3 hrnčeky mrazeného alebo čerstvého hrášku
  • 1 lyžička estragónu alebo mäty
  • 3 reďkvičky, pokrájané na jemné plátky

Postup:

V hrnci zohrejte olej a pridajte pór, opražte asi 8 minút a pridajte cesnak spolu so zeleninovým bujónom a vodou, priveďte do varu. Po 10 minútach varenia pridajte hrášok a povarte asi 1 minútu. V mixéri potom rozmixujte spolu s estragónom na krémovú polievku. Podávajte ozdobené s plátkami reďkovky.

Zdravotné okienko
Hrášok obsahuje nielen kyselinu listovú, ktorá je dôležitá pri tvorbe nových buniek, ale obsahuje aj vitamín K, ktorý je nevyhnutný pre zrážanlivosť krvi.
Ako každá zelená zelenina obsahuje aj veľa vitamínu C a A, ktoré sú dôležité pre zdravie sliznicovej membrány.