Jedlo ako liek

 

Z rôznych médií sa na nás sype veľa informácií o tom ako sa stravovať. Často sa skloňujú slová ako bez tuku, diétne, bez cukru, obohatené, prírodné, bio, bez alergénov, bez lepku. Popritom trávime dlhé hodiny v práci a nemáme čas poriadne sa najesť, a tak si zvolíme ľahkú možnosť rýchlych jedál z mikrovlnky alebo čokoládovej tyčinky. Potravinárske spoločnosti riadia náš život viac ako plnohodnotné informácie z prieskumov o jedle a jeho dopade na naše zdravie. (smerujú náš život do pohodlného a bezstarostného spôsobu stravovania)

Zdravá životospráva je jednoduchá, a prvým, jednoduchým krokom k nej je, že si jedlo začnete vážiť. Mohol by vám pomôcť fakt, že jedlo vám poskytuje všetko potrebné, aby sa vaše telo vyliečilo, udržiavalo vás pri živote a umožnilo vám fungovať. Je rovnako dôležité ako čistý vzduch, voda, pohyb, slnečné lúče, oddych, spánok a bohatá živná pôda na pestovanie kvalitných plodín.

Verím že jedlo by malo byť chutné a mali by sme sa z neho tešiť. Neznamená, že keď je zdravé tak je bez chuti, farby alebo kvality. Práve naopak. Moje jediné pravidlo pri varení je – žiadna pšeničná múka a cukor. Suroviny nekombinujem podľa ich vlastností ale podľa toho na čo mám chuť a čo je v chladničke. Základ je aby to bolo čerstvé, robené z lásky a obsahovalo aj bielkoviny aj tuky.